ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σαλάτα με πουργούρι και ξηρούς καρπούς

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η σαλάτα φτιάχνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ διαφορετική απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει να σερβίρουμε με το πουργούρι. Αν τα ανατολίτικα φαγητά αρέσουν σε εσάς και τους φίλους σας, αυτή η σαλάτα θα σας εντυπωσιάσει!

Υλικά
Για 4 μερίδες

150 γρ. πουργούρι λεπτό
380 ml ζεματιστό νερό
50 γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές χοντροκομμένο μαϊντανό

Για τη σος σαλάτας
55 ml ελαιόλαδο
15 γρ. αλάτι
30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
55 γρ. μέλι
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι Αll spice

Eκτέλεση
1. Βάζουμε το πουργούρι σε μια κατσαρόλα και το περιχύνουμε με το ζεματιστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι το πουργούρι να απορροφήσει το νερό.
2. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά, ανακατεύουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς και τον μαϊντανό.
3. Κτυπάμε όλα τα υλικά της σος σε ένα σέικερ ή σε ένα μπλέντερ. Περιχύνουμε το πουργούρι με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση