ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Σαλάτα με κινόα και χαλλούμι

Αθηνά Λοϊζίδου


Πολλοί αναγνώστες με έχετε παρακαλέσει αρκετές φόρες να σας γράψω τον τρόπο με τον όποιο φτιάχνουμε και σερβίρουμε το κινόα, αυτή την υπέροχη τροφή την οποία βρίσκουμε πλέον και στην Κύπρο. Στις υπεραγορές Άλφα Μέγα θα βρείτε το κινόα στα ράφια με τα όσπρια, σε κόκκινο και λευκό χρώμα. Πιο κάτω μια πρωτότυπη συνταγή που δοκίμασα σ’ ένα Περουβιανό εστιατόριο. Κι όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, στη σαλάτα υπήρχε κυπριακό χαλλούμι.

Υλικά
Για 4 μερίδες
150 γρ. λευκό κινόα
450 ml νερό
1 κουταλάκι αλάτι
20 ml ελαιόλαδο
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
100 γρ. φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού
270 γρ. ντομάτα (2 ντομάτες) ψιλοκομμένη
60 γρ. χαλλούμι κομμένο σε κύβους
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κινόα, το νερό και το αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε το νερό κοχλάσει δυνατά για 2 λεπτά.
2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά εντελώς και καλύπτουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Σ’ αυτόν τον χρόνο το κινόα θα έχει ψηθεί και θα έχει απορροφήσει όλο το νερό.
3. Ενόσω είναι ζεστό το κινόα ανακατεύουμε μέσα το ελαιόλαδο και τον χυμο λεμονιού. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.
4. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το κρύο κινόα. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

 

 

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση