Αθηνά Λοϊζίδου
Σαλάτα με καφέ ρύζι για ένα υγιεινό, κρύο συνοδευτικό. Το καφέ ρύζι παρασκευάζεται εύκολα όπως το λευκό ρύζι απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερο ψήσιμο. Ξεχωρίζει για τη νοστιμιά του, είναι χορταστικό με ωραίο άρωμα και υφή. Συνδυάζεται πολύ με την ρόκα και τα φασολάκια.
Υλικά
Για 4 μερίδες ως συνοδευτικό
150 γρ. καφέ ρύζι
100 γρ. κράνμπερι (cranberries)
200 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα τα οποία έχουμε ξεπαγώσει
2 ποτήρια φρέσκα φύλλα ρόκας κομμένα σε χοντρά κομμάτια
150 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για τη σος
30 ml maple syrup
20 ml βαλσάμικο ξίδι
Τον χυμό από μισό λεμόνι
20 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Μαγειρεύουμε το ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και χτυπάμε με ένα σύρμα.
3. Σε μια σαλατιέρα τοποθετούμε τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε προσεκτικά με τη σος. Σερβίρουμε αμέσως.