ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Σαλάτα με γαρίδες, παρμεζάνα, σταφίδες και μήλο

Αθηνά Λοϊζίδου

Για όσους λατρεύουν της sweet and sour γεύσεις, αυτή η σαλάτα θα ενθουσιάσει. Σιγουρευτείτε ότι θα ετοιμάσετε αυτή την σαλάτα όταν είστε ακριβώς έτοιμοι να την φατε, αλλιώς με την ώρα, έστω και με τον χυμό λεμόνι, το μήλο μπορεί να μαυρίσει και να χαλάσει την φρέσκια όψη της σαλάτας.

Υλικά
Για 4 μερίδες

320 γρ. μέτριες γαρίδες ψημένες με την ουρά τους
4 ποτήρια μαρούλι iceberg χοντροκομμένο
4 ποτήρια lollo rosso χοντροκομμένο
4 ποτήρια baby ρόκα
40 γρ. ξύσμα παρμεζάνας
40 γρ. πινόλια καβουρδισμένα
1 μήλο κομμένο σε φέτες με λίγο χυμό λεμονιού (για να μη χάσει το χρώμα του)
60 γρ. σταφίδες

Σάλτσα
175 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light
110 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. μέλι
20 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. μουστάρδα γαλλική
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα της σαλάτας κτυπώντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα βάζουμε τα σαλατικά ανάμεικτα στο πιάτο. Τοποθετούμε από πάνω τις γαρίδες, τα πινόλια, το μήλο και τις σταφίδες. Ρίχνουμε τα ξύσματα παρμεζάνας και 3 κουταλιές από το σος. Σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση