ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σαλάτα με γαρίδες, αβοκάντο και σος Ταϊλάνδης

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή η σαλάτα είναι εμπνευσμένη από το γνωστό εστιατόριο Nobu London. Βέβαια δεν ρώτησα να μάθω τη συνταγή, αλλά εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει τα βασικά υλικά. Το μυστικό και η ιδιαιτερότητα αυτής της σαλάτας είναι η σος. Μετά από πολλές δοκιμές, έφτιαξα αυτό που νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο στη σος που δοκίμασα στο Νobu London. Σησαμέλαιο θα βρείτε μαζί με τα ethnic προϊόντα στα ράφια των υπεραγορών. Όποτε σερβίρω αυτή τη σαλάτα στους φίλους μου, όλοι ζητάνε να τους δώσω τη συνταγή!

Για 4 σαλάτες

Υλικά
10 ποτήρια ανάμεικτα πράσινα σαλατικά
150 γρ. κατεψυγμένο μπιζέλι που έχει ξεπαγώσει
150 γρ. φέτες αβοκάντο
24 γαρίδες μέτριες, χωρίς κέλυφος και ψημένες
50 γρ. cashew nuts

Για τη σος
70 ml ελαιόλαδο
20 ml σησαμέλαιο
80 γρ. sweet chilly sauce
80 ml soy sauce

Eκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας, κτυπώντας όλα τα υλικά της σε ένα σέικερ ή σε ένα μπλέντερ.
2. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα, τοποθετούμε σαν βάση τα σαλατικά, βάζουμε επάνω τον αρακά, τα κομμάτια αβοκάντο, τις γαρίδες, τα cashew nuts και περιχύνουμε με κουταλιές από τη σος.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση

X