ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μεξικάνικη σαλάτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Η σαλάτα αυτή συνδυάζει αγαπημένα μου υλικά όπως το κόκκινο φασόλι και το αβοκάντο. Αντί για κρουτόνια βάζω στη σαλάτα τα πιτάκια από
αραβική πίτα. Επίσης, προσθέτω στο άλειμμα για τα πιτάκια tabasco για έξτρα πικάντικη γεύση. Μια χορταστική και υπέροχη σαλάτα.

Υλικά
Για 6 μερίδες
Για τις πίτες
2 αραβικές πίτες κομμένες σε τριγωνάκια τα οποία χωρίζουμε αφού οι αραβικές πίτες αποτελούνται από δύο λεπτά φύλλα, εφαπτόμενα
10 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κύμινο
1 κουταλάκι αλάτι
3 σταγόνες Tabasco
1 κουταλάκι πάπρικα

Για τη σαλάτα
1 τενεκεδάκι red kidney beans
100 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες διατηρημένες σε φρέσκο χυμό λεμονιού
1 ποτήρι φύλλα κόλιανδρου
100 γρ. φύλλα μαρουλιού iceberg χοντροκομμένα
100 γρ. φύλλα μαρουλιού lollo rosso χοντροκομμένα
1 ποτήρι κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 καυτή, κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες

Για τη σος
20 γρ. jalapenos (καυτές πράσινες πιπεριές διατηρημένες σε ξίδι τις οποίες θα βρείτε στις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα)
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού
½ ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
50 γρ. μέλι
10 γρ. αλάτι
15 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1. Σε μια λαμαρίνα φούρνου απλώνουμε τα κομμάτια της κομμένης πίτας.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο το κύμινο, το αλάτι, το tabasco και την πάπρικα. Αλείφουμε με ένα πινέλο κουζίνας τα κομμάτια πίτας και απ’ τiς δύο πλευρές τους. Βάζουμε τις πίτες στο φούρνο στους 120 βαθμούς στον αέρα να ψηθούν για 40 λεπτά και να γίνουν τραγανές.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε μαζί με τα πιτάκια.
4. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σος. Περιχύνουμε τα σαλατικά και τα πιτάκια με τη σος, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση