ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Καλαμαράκια με μαυρομάτικα

Αθηνά Λοϊζίδου

Νόστιμο πιάτο από αγαπημένα υλικά. Το λικέρ μαστίχας στη σαλάτα δημιουργεί μια πρωτότυπη γεύση και δίνει στο πιάτο μια νησιώτικη νότα.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
400 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
2 κομμάτια πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για τη σος
50 ml ελαιόλαδο
30 ml λικέρ μαστίχας
20 γρ. ζάχαρη
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
500 γρ. μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα από το δέρμα τους, πλυμένα και στραγγισμένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι σκόρδο
50 ml λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι chili powder
20 γρ. ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό βράζουμε τα μαυρομάτικα για 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, αλλάζουμε το νερό, το αφήνουμε να κοχλάσει και κοχλάζουμε τα μαυρομάτικα για ακόμη 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
2. Σ’ ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος. Ρίχνουμε τη σος στα φασόλια και ανακατεύουμε.
3. Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε στο τηγάνι το chili powder και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα καλαμαράκια και τα ψήνουμε στο μείγμα για 3 με 4 λεπτά χωρίς να τα ψήσουμε πάρα πολύ.
4. Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος τα μαυρομάτικα και από πάνω τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση