ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ψητά λαχανικά με χαρουπόμελο ή σαρλότα για σήμερα; Και τα δύο!

Αθηνά Λοϊζίδου

Ψητά λαχανικά με χαρουπόμελο

Ένα νόστιμο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι. Αντί για τη soy sauce, χρησιμοποιώ το δικό μας χαρουπόμελο, για πιο ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
2 πιπεριές κόκκινες
1 μελιτζάνα
2 ποτήρια μπρόκολο
2 κολοκύθια
1 καρότο

Για τη μαρινάτα
40 ml ελαιόλαδο
40 ml χαρουπόμελο
1 κουταλάκι ξηρή ρίγανη
Λίγα φρέσκα φύλλα ρίγανης
Αλάτι, πιπέρι

 

Σιαρλότα

Ένα πολύ ωραίο, παραδοσιακό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να αγοράσετε το παντεσπάνι έτοιμο από το σουπερμάρκετ ή το ζαχαροπλαστείο ή, αν θέλετε, να το φτιάξετε μόνοι σας.

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Για 5 μερίδες

Υλικά
400 γρ. ανάμεικτα γλυκά κουταλιού
45 ml κονιάκ
5 κουταλιές απ’ το σιρόπι των γλυκών
Φέτες παντεσπάνι
50 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα με τη φλούδα τους

Για την κρέμα
1.250 λίτρα γάλα
250 ml φρέσκια κρέμα
110 γρ. corn flour διαλυμένο σ’ ένα φλιτζάνι από τη συνολική ποσότητα γάλακτος
1 κουταλάκι βανίλια
1 αβγό ελαφρώς κτυπημένο
90 γρ. ζάχαρη

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X