Ένα αγαπημένο και παραδοσιακό όσπριο!
Αθηνά Λοϊζίδου
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 40’
385 Θερμίδες ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ
Για 6 μερίδες
500 γρ. ρεβίθια
Αρκετό νερό για να φουσκώσουμε τα ρεβίθια και επιπλέον νερό για να τα ψήσουμε στη χύτρα ταχύτητας.
300 γρ. φύλλα σπανακιού
Για της σος ντομάτας
1 κιλό ντομάτες
600 ml νερό
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ντοματοπελτέ
2 κουταλάκια αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι