ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Πέννες D’Angelo

Αθηνά Λοϊζίδου

Ο γιος μου είχε πάει διακοπές στη Μύκονο και έμεινε σε κάποιο ξενώνα, δίπλα από το ιταλικό εστιατόριο D’ Angelo. Όταν επέστρεψε, μου περιέγραφε με νοσταλγία ένα πιάτο μακαρόνια που είχε δοκιμάσει και τον ενθουσίασε. Του ζήτησα να μου πει κάποια υλικά που αναγνώρισε και αξιοποιώντας την πείρα μου στη μαγειρική μπόρεσα να πετύχω την πρωτότυπη γεύση που είχε δοκιμάσει.

Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Υλικά
Για 4-5 μερίδες

1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια πέννες Melissa Primo Gusto
Αρκετό αλατισμένο, ζεματιστό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια

Για τη σος
300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 κουταλάκι σκόρδο
2 ποτήρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
150 ml λευκό κρασί
150 γρ. φρέσκια κρέμα
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκια Tabasco
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα, αν δεν βρείτε μασκαρπόνε
150 γρ. τριμμένο τυρί σκληρό ή οποιοδήποτε τυρί έχετε στο σπίτι, (εγώ χρησιμοποίησα τυρί cheddar)
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τη φρέσκια κρέμα με τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, το Tabasco και το τυρί μασκαρπόνε. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το τριμμένο τυρί μέχρι να λιώσει και τέλος, ανακατεύουμε μέσα τον μαϊντανό.
3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο ζεματιστό νερό ψήνουμε τις πέννες Melissa Primo Gusto για 8 - 10 λεπτά ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλουμε τα μακαρόνια μας. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σος. Σερβίρουμε με μπόλικο τρίμμα.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση

X