ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Μακαρόνια farfalle με πικάντικο κιμά

Αθηνά Λοϊζίδου

Η χορταστική σάλτσα για τα μακαρόνια ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς κρεατοφαγάδες. Φτιάχνεται από ώριμες ντομάτες στον τρίφτη, μεσογειακά μπαχαρικά και νιφάδες από αποξηραμένες, καυτές κόκκινες πιπεριές.

Υλικά
Για 4 μερίδες
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια farfalle
Μπόλικο ζεματιστό και αλατισμένο νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. κιμά χοιρινό
150 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο
2 κουταλάκια ξηρή ρίγανη
½ κουταλάκι νιφάδες από κόκκινες, αποξηραμένες καυτές πιπεριές
1 κουτί, (370 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη
1 κουταλιά ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι worcestershire sauce
2 κουταλάκια αλάτι
Τυρί παρμεζάνα για να σερβίρουμε
Λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου για τη διακόσμηση

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για ένα λεπτό ώστε να μαλακώσουν και να
απελευθερώσουν τα αρώματα τους. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον δυόσμο, τη ρίγανη και τις νιφάδες της καυτής πιπεριάς, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το worcestershire sauce και
το αλάτι. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για ένα λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
3. Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο ζεματιστό και αλατισμένο νερό. Το αφήνουμε να κοχλάσει καλά και ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.
4. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με τη σος, σερβίρουμε με τυρί παρμεζάνα και διακοσμούμε με τα φύλλα δυόσμου.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση