ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το menu της Κυριακής

Σούπα με κόκκινες φακές

 

Μία πολύ χορταστική σούπα, νόστιμη που σερβίρεται με κομμάτια ψημένης αραβικής πίτας.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄  

Χρόνος ψησίματος: 20΄

 

175 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 4μερίδες

 

Υλικά

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο

500 γρ. κόκκινες φακές

1 λίτρο νερό

1 κουταλάκι κύμινο

1 κουταλιά ζωμός λαχανικών σε σκόνη

Ο χυμός από μισό λεμόνι

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

1 μεγάλη αραβική πίτα

 

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για

1 λεπτό. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις φακές και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφτούν καλά με το

ελαιόλαδο.

2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό, το κύμινο, τον ζωμό, το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι οι φακές να μαλακώσουν.

3. Περνάμε το μείγμα σε δόσεις απ’ το μπλέντερ μέχρι η σούπα να γίνει βελουτέ. Τη ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε ξανά πολύ καλά.

4. Εν τω μεταξύ, σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή.

5. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με σπασμένα τα κομμάτια της τραγανιστής πίτας.

Λαβράκι με σος από ταχίνι σερβιρισμένο με ρύζι

 

Για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή αγοραστέ τα ψάρια σας απ’ την ψαραγορά και ζητήστε να σας τα φιλετάρουν. Έτσι από 2 ψάρια θα έχετε 4 φιλέτα καθαρά από κόκαλα. Πριν τα αλευρώσετε σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου κόκαλα. Αν βρείτε έστω κι ένα, αφαιρέστε το με μια τσιμπίδα.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄  

Χρόνος ψησίματος: 10΄

 

390 θερμίδες ανά μερίδα (χωρίς το ρύζι)

 

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

4 φιλέτα λαβράκι

½ κουταλάκι κύμινο

40 γρ. αλεύρι

2 κουταλάκια αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

 

Για τη σος

25γρ. ταχίνι

50 ml νερό

140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

60 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σος ανακατεύοντας το ταχίνι με το νερό, το γιαούρτι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.

2. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε το κύμινο με το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε στο

μείγμα τα φιλέτα απ’ το λαυράκι και τα αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το

ψάρι, κρατώντας το τηγάνι κλειστό. Προσέχουμε να μην το βαρυψήσουμε.

4. Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω σε ρύζι, περιχύνοντας τα με το κουκουνάρι, λίγο μαϊντανό και τη σος με γιαούρτι.

Εύκολος μπακλαβάς

 

Το γνωστό γλυκό φτιαγμένο με έναν πολύ απλό τρόπο. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι όταν δοκιμάσετε τον συγκεκριμένο μπακλαβά, θα σας αρέσει τόσο που θα τον φτιάχνετε ξανά και ξανά!

 

Για 5 μερίδες

 

Υλικά

Για το φύλλο

½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225γρ.)

70 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

 

Για το μείγμα ξηρών καρπών

150 γρ. αμύγδαλα

150 γρ. φουντούκια

150 γρ. καρύδια

30 γρ. βούτυρο

20 γρ. ζάχαρη

10 ml ανθόνερο

 

Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

1 κουταλάκι κανέλα

 

Για το σερβίρισμα

Λίγο παγωτό

 

Για 1 μερίδα

 

Υλικά

45 γρ. φύλλο μπακλαβά

60 γρ. μείγμα ξηρών καρπών

90 ml σιρόπι

 

Για το σερβίρισμα

1 μπάλα παγωτό (60 γρ.)

Λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
1 Ανοίγουμε τα φύλλα μπακλαβά και τα αλείφουμε όλα καλά με το λιωμένο βούτυρο. Τσαλακώνουμε τα φύλλα κάνοντάς τα μπάλα και τα τοποθετούμε σε ταψί στον φούρνο για να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2 Στο πολιμίξερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, τα καρύδια, τη ζάχαρη και το ανθόνερο. Αλέθουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
3 Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει έντονα, για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
4 Για να στήσουμε το γλυκό, σκορπάμε λίγα φύλλα στη βάση του μπολ σερβιρίσματος. Βάζουμε επάνω λίγο μείγμα ξηρών καρπών και ακόμη λίγα φύλλα σπαστά. Περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε με 1 μπάλα παγωτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση