ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Σουβλάκια ξιφία με λαχανικά

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα αγαπημένο πιάτο. Τα σουβλάκια ξιφία είναι πιο νόστιμα αν τα ψήσουμε στη σχάρα του barbeque.

Για 4 με 6 άτομα

Υλικά
700 γρ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα
2 χρωματιστές πιπεριές (κίτρινη και πράσινη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
12 ντοματίνια cherry

Για τη µαρινάτα
50 ml ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές φινόκιο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουµε όλα τα υλικά της µαρινάτας σε ένα µπολ και τα ανακατεύουµε.
2. Κόβουµε το φιλέτο ξιφία σε κύβους. Το τοποθετούμε σε ρηχό σκεύος και περιχύνουµε µε τη µαρινάτα. Σκεπάζουµε το σκεύος και το αφήνουµε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουµε τα λαχανικά και τα κόβουµε σε µεγάλα κομμάτια. Τα ντοµατίνια τα αφήνουµε ολόκληρα. Στήνουµε τα σουβλάκια ξεκινώντας µε λαχανικά. Περνάμε εναλλάξ λαχανικά και ψάρι. Τελειώνουµε µε λαχανικά. Αλείφουµε όλα τα σουβλάκια µε τη µαρινάτα και τα τοποθετούμε στη σχάρα του barbeque. Τα γυρίζουμε κατά διαστήµατα για να ψηθούν σωστά και ομοιόμορφα γύρω-γύρω.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση