ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Σολομός με σος καραμέλας και πορτοκάλι

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτή τη συνταγή την έγραψα για ένα ιδιαίτερο δείπνο, το οποίο ετοίμασα στο σπίτι για φίλους. Πραγματικά η συνταγή ενθουσίασε και από τότε τη φτιάχνω πολύ συχνά. Μπορεί να φτιαχτεί και με φιλέτο κοτόπουλο, με τη διαφορά ότι το κοτόπουλο χρειάζεται περισσότερη ώρα για να ψηθεί.

Υλικά
Για 3 μερίδες

3 φιλέτα σολομού
Μια σταγόνα σησαμέλαιο
¼ κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο ginger
¼ ψιλοκομμένη κόκκινη καυτή πιπεριά χωρίς τα σπόρια της

Για τη σος
60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
25 ml soy sauce
35 γρ. brown sugar
2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ζωμό σε σκόνη
¼ κουταλάκι αλάτι
⅛ κουταλάκι πιπέρι
20 ml νερό

Eκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φιλέτα σολομού, δύο λεπτά την πλευρά με το δέρμα και 1½ λεπτό την άλλη πλευρά. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να τα χρειαστούμε.
2. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το ginger και την κόκκινη καυτή πιπεριά για ένα λεπτό.
3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος.
4. Στο τηγάνι ρίχνουμε τη σος, αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει το μείγμα. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού πίσω στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μαζί για τρία λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως με τη σος.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση