ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σολομός με nam jim sauce

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω αυτό το spicy sauce για σολομό. Πρόκειται για έναν ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών, που κάνει αυτό το πιάτο μοναδικό. Αν είστε λάτρης του ασιατικού φαγητού, δοκιμάστε το!

Υλικά
Για 6 μερίδες

6 φιλέτα σολομού περίπου 170-200 γρ. το ένα

Υλικά για το nam jim sauce
2 καυτές κόκκινες πιπεριές (red chillies) καθαρισμένες, χωρίς σπόρια
3 καυτές πράσινες πιπεριές (green chillies) καθαρισμένες, χωρίς σπόρια
30 γρ. φρεσκοτριμμένο ginger
80 ml φρέσκο χυμό λάιμ
2 κουταλιές fish sauce
5 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σησαμέλαιο
150 γρ. φιστίκια αλατισμένα
1 ποτήρι φύλλα βασιλικού

Σαλατικά
3 ποτήρια έτοιμα πράσινα σαλατικά (ανάμεικτα)

Eκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε το nam jim sauce, βάζοντας όλα τα υλικά του στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν χυλός.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα τυλίγουμε ένα-ένα σε αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 12 λεπτά.
3. Βάζουμε σε πιάτα σερβιρίσματος τα ανάμεικτα σαλατικά. Αφαιρούμε τα τυλιγμένα φιλέτα σολομού από τον φούρνο και τα βγάζουμε από το αλουμινόχαρτο. Βάζουμε τα φιλέτα πάνω στα σαλατικά και περιχύνουμε το κάθε φιλέτο με μια γενναιόδωρη κουταλιά nam jim sauce.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση

X