ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ριζότο με κάβουρα και καυτή πιπεριά

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα υπέροχο πιάτο πλούσιο σε γεύση και άρωμα. Προμηθεύομαι τον φρέσκο κάβουρα από τις υπεραγορές Άλφα Μέγα. Είναι νοστιμότατος και τον βρίσκω σε πολύ καλή τιμή, γύρω στα 4.50 ευρώ το σακουλάκι των 200γρ.

Χρόνος ετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 20'

Υλικά
Για 6 μερίδες

2 λίτρα ζεστό νερό στο οποίο διαλύουμε μια μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
½ κουταλάκι σαφράν (κρόκο Κοζάνης)
30 ml ελαιόλαδο
½ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καυτές, κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
400 γρ. ρύζι ειδικό για ριζότο
150 ml λευκό κρασί
200 γρ. ή 1 κουτί ψίχα κάβουρα «Rape»
Το ξύσμα από τη φλούδα και τον χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. φύλλα ρόκας

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε τον ζωμό και το σαφράν. Ζεσταίνουμε μέχρι να κοχλάσει το νερό.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε, τηγανίζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στο 1 λεπτό. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το ανακατεύουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Στη συνέχεια, αρχίζουμε τη διαδικασία ψησίματος του ριζότου προσθέτοντας το νερό με τον ζωμό και το σαφράν, ποτήρι- ποτήρι. Ανακατεύουμε μέχρι το νερό να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία για 18 λεπτά περίπου μέχρι το νερό να απορροφηθεί. Σε αυτό το σημείο, να θυμάστε ότι το ριζότο δεν πρέπει να είναι στεγνό.
4. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ψίχα του κάβουρα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση