ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Γαρίδες sweet and sour με ρύζι

Αθηνά Λοϊζίδου

Νόστιμο και πικάντικο πιάτο για ένα ωραίο και ξεχωριστό δείπνο. Μπορείτε να βρείτε μεγάλες γαρίδες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες. Όταν καθαρίζουμε τις γαρίδες δεν αφαιρούμε το κεφάλι και την ουρά γιατί εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά τους.

Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Υλικά
Για 4 μερίδες

16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος χωρίς να αφαιρέσουμε το κεφάλι και την ουρά
1 κουταλιά σησαμέλαιο
1/4 κουταλάκι σκόρδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο ginger
1 ποτήρι ψιλοκομμένες, ανάμεικτες πράσινες και κόκκινες πιπεριές
½ ποτήρι καρότα κομμένα σε μικρά στικς
100 ml ξίδι από λευκό κρασί
50 ml soy sauce
60 γρ. μέλι
½ κουταλάκι Tabasco
150 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
50 ml νερό στο οποίo διαλύουμε 10 γρ. corn flour
200 γρ. ρύζι basmati ψημένο ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο συσκευασίας

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 1 λεπτό για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους.
2. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ginger, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και το καρότο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ξίδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το soy sauce, το μέλι, το Tabasco, την ντομάτα και το νερό με το corn flour. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σος να αρχίσει να πήζει.
3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά. Ψήνουμε τις γαρίδες για 4 λεπτά, γυρίζοντας τις μία φορά. Οι γαρίδες είναι ψημένες όταν αλλάξουν χρώμα. Προσέχουμε να μην τις παραψήσουμε διότι θα σκληρύνουν.
4. Για να σερβίρουμε, βάζουμε σε κάθε πιάτο λίγο ρύζι και πάνω τις γαρίδες με το sweet and sour σος.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση