ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εξωτικά φιλέτα σολομού με noodles

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια συνταγή για ένα εξωτικό πιάτο ιδανικό για όσους αγαπούν τις ωραίες και ξεχωριστές γεύσεις. Φτιάξτε το δημιουργώντας μια γαστρονομική έκπληξη για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσωπικά, προτιμώ τα egg noodles εσείς όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια noodles σας αρέσουν. Ακολουθήστε όμως προσεκτικά τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας, όταν θα τα ψήσετε.

Χρόνος ετοιμασίας: 5'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Υλικά
Για 4 μερίδες

4 φιλέτα σολομού γύρω στα 130γρ. το καθένα, με το δέρμα τους
50 γρ. soy sauce
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο ginger
60 γρ. μέλι
1 καυτή, κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Το ξύσμα από τη φλούδα και τον χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά σησαμέλαιο
100 γρ. λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο
50 γρ. ανθούς μπρόκολου κομμένους σε κομματάκια
100 γρ. καθαρισμένο καρότο κομμένο σε στικς
250 γρ. egg noodles
10 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το soy sauce με το ginger, το μέλι, την καυτή πιπεριά τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται καλά το μείγμα, προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω. Αφήνουμε το υγρό να κοχλάζει και να αρχίσει να καραμελώνει, για 5 λεπτά. Γυρίζουμε προσεκτικά τα φιλέτα σολομού απ’την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για ακόμη 3 λεπτά. Εν τω μεταξύ, η σος μας έχει αρχίσει να πήζει.
3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει. Ψήνουμε τα noodles για 4 λεπτά ή ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο συσκευασίας. Ακολούθως τα στραγγίζουμε.
4. Εν τω μεταξύ, σε ένα wok ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και τηγανίζουμε τα λαχανικά για πολύ λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο wok τα noodles και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τα noodles με τα λαχανικά σε 4 πιάτα και τοποθετούμε πάνω στην κάθε μερίδα noodles ένα φιλέτο σολομού με τη σος του. Περιχύνουμε την κάθε μερίδα με λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση