Αθηνά Λοϊζίδου
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ
ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 μερίδες
10 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μουλιασμένα σε 50 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
80 ml κόκκινο κρασί
200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
1 Χ 400 γρ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
40 γρ. ντοματοπολτέ
15 γρ. ή 1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές Worcestershire sauce
¼ κουταλάκι καυτό τσίλι
Αλάτι
60 γρ. αλεύρι
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
30 ml γάλα
10 γρ. βούτυρο
Αλάτι-πιπέρι