Αθηνά Λοϊζίδου
Για να φτιάξετε αυτή την υπέροχη συνταγή αγοραστέ τα ψάρια σας απ’ την ψαραγορά και ζητήστε να σας τα φιλετάρουν. Έτσι από 2 ψάρια θα έχετε 4 φιλέτα καθαρά από κόκαλα. Πριν τα αλευρώσετε σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου κόκαλα. Αν βρείτε έστω κι ένα, αφαιρέστε το με μια τσιμπίδα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄
390 θερμίδες ανά μερίδα (χωρίς το ρύζι)
Για 4 μερίδες
Υλικά
4 φιλέτα λαβράκι
½ κουταλάκι κύμινο
40 γρ. αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
25 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Για τη σος
25γρ. ταχίνι
50 ml νερό
140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
60 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com