ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ελαφριά πίτα με κοτόπουλο

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω τις πίτες σε κάθε μορφή τους και σε κάθε φύλλο! Ωστόσο, προσπαθώ, ειδικά το καλοκαίρι, όταν φτιάχνω τα αγαπημένα μου φαγητά να βρίσκω τρόπους ώστε η θερμιδική τους αξία να μειώνεται, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στη γεύση. Έτσι, η γέμιση της πίτας δεν υστερεί γευστικά με τη γέμιση της παραδοσιακής πίτας. Επιλέγω ελαφρύ και ψαχνό κρέας από στήθος κοτόπουλου καθαρισμένο από τραγανά και λίπος. Το ζήτημα με τις πίτες είναι οι θερμίδες της ζύμης. Γι’ αυτό, φτιάχνω ζύμη σαν «crumble» η οποία φτιάχνεται ευκολότερα και περιέχει λιγότερες θερμίδες. Επίσης, σε αντίθετη με τις παραδοσιακές πίτες, βάζω ζύμη μόνο στο πάνω μέρος της πίτας. Οφείλω να πω ότι είναι μία υπέροχη πίτα η οποία μπορεί να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!

Υλικά
Για4 μερίδες
Για τη ζύμη
100 γρ. αλεύρι
20 γρ. spry
1 κουταλάκι αλάτι
40 ml νερό

Για τη γέμιση
5 ml λάδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/8 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
100 ml λευκό κρασί
250 ml γάλα
30 γρ. corn flour
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κύβο ζωμό κότας
180 γρ. αρακά
80 γρ. καλαμπόκι

Εκτέλεση
1. Στο food processor ρίχνουμε το αλεύρι, το spry, το αλάτι, το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη η οποία να μοιάζει με «ψίχουλα».
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν το άρωμα τους. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το καρότο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το corn flour με λίγο από το γάλα.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα, το corn flour το οποίο διαλύσαμε στο γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι η σος να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί για πίτες.
5. Ρίχνουμε πάνω στο μείγμα τα «ψίχουλα» ζύμης και τα απλώνουμε ομοιόμορφα χωρίς να πιέζουμε. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα. Το κόστος για μία πίτα είναι €6.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση