Σαλάτα με τσίλι και γκρέιπφρουτ
Η αλλιώτικη αυτή σαλάτα συνοδεύει τέλεια όλα τα κυρίως πιάτα μιας ινδικής βραδιάς.
Για 4 μερίδες ως συνοδευτικό
Υλικά
80 γρ. φύλλα ρόκα ή kale
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 μεγάλο ή 2 μικρά γκρέιπφρουτ καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 φοινίκια ποικιλίας Medjool χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κομματάκια
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) χοντροκομμένα
10 γρ. κολοκυθόσποροι
Για τη σος
10 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο άοσμο λάδι
20 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι αλάτι
Μία πρέζα hot chilli powder
Μαύρα φασόλια με καρύδα
Ακόμα ένα υπέροχο πιάτο εμπνευσμένο από την αγαπημένη μας ινδική κουζίνα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
220 θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ρύζι
Για 4 μερίδες
Υλικά
150 γρ. μαύρα φασόλια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν (αν έχετε χύτρα ταχύτητας, ψήστε τα για 20 λεπτά από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση)
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml νερό
200 γρ. (μισή συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
70 γρ. γάλα καρύδας light
Για το μείγμα μπαχαρικών
2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια κύμινο
40 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι gram masala
1 κουταλάκι turmeric (κουρκουμά)
½ κουταλάκι hot chili powder
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη
Για να σερβίρουμε
Ρύζι μπασμάτι
Δείτε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena Recipes.