ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η Ινδική κουζίνα εμπνέει το μενού της Κυριακής

Σαλάτα με τσίλι και γκρέιπφρουτ

Η αλλιώτικη αυτή σαλάτα συνοδεύει τέλεια όλα τα κυρίως πιάτα μιας ινδικής βραδιάς.

Για 4 μερίδες ως συνοδευτικό

Υλικά

80 γρ. φύλλα ρόκα ή kale
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη
1 μεγάλο ή 2 μικρά γκρέιπφρουτ καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
2 φοινίκια ποικιλίας Medjool χωρίς κουκούτσι κομμένα σε κομματάκια
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) χοντροκομμένα
10 γρ. κολοκυθόσποροι 

Για τη σος

10 γρ. ηλιέλαιο ή άλλο άοσμο λάδι
20 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι αλάτι
Μία πρέζα hot chilli powder

 

Μαύρα φασόλια με καρύδα

Ακόμα ένα υπέροχο πιάτο εμπνευσμένο από την αγαπημένη μας ινδική κουζίνα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄ 

220 θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ρύζι

Για 4 μερίδες 

Υλικά

150 γρ. μαύρα φασόλια ψημένα μέχρι να μαλακώσουν (αν έχετε χύτρα ταχύτητας, ψήστε τα για 20 λεπτά από την ώρα που η χύτρα μαγειρεύει σε πίεση)
1 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 ml νερό
200 γρ. (μισή συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
70 γρ. γάλα καρύδας light 

Για το μείγμα μπαχαρικών

2 κουταλάκια τζίντζερ σε σκόνη
2 κουταλάκια κύμινο
40 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι gram masala
1 κουταλάκι turmeric (κουρκουμά)
½ κουταλάκι hot chili powder
1 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
1 κουταλάκι κανέλλα αλεσμένη

Για να σερβίρουμε

Ρύζι μπασμάτι 

Δείτε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena Recipes.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση