ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου γι' αυτή την Κυριακή μας προτείνει...

Ατομικά ορεκτικά με γαρίδες 

Το απόλυτο ορεκτικό! Η επιτυχία του βασίζεται στην καλή ποιότητα των γαρίδων που θ’ αγοράσετε. Η ετοιμασία του δε θα σας πάρει πολύ χρόνο και όσοι το δοκιμάσετε, θα ενθουσιαστείτε. Αν προγραμματίζετε ένα ιδιαίτερο δείπνο, το ορεκτικό αυτό είναι μια καταπληκτική ιδέα για το μενού σας.

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 

Για 4 μερίδες

 

Υλικά

500 γρ. ποιοτικές γαρίδες κοκτέιλ που έχουν ξεπαγώσει

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κουταλιά μουστάρδα μέλι

2 κουταλάκια ξύσμα φλούδας λεμονιού

20 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι αλάτι

¼ κουταλάκι τσίλι

 

Εκτέλεση

1. Βρέχουμε ελαφρώς το εσωτερικό 4 μικρών μπολ και τα στρώνουμε με μεμβράνη, έτσι που να περισσεύει μπόλικη γύρω γύρω.

2. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, τον μαϊντανό, το τυρί κρέμα, τη μουστάρδα, το ξύσμα

φλούδας λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι.

3. Πιέζουμε το μείγμα στα στρωμένα με μεμβράνη μπολ και εφαρμόζουμε καλά. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βράδυ για να παγώσουν καλά.

4. Σερβίρουμε, ανοίγοντας τη μεμβράνη και αναποδογυρίζοντας τα ορεκτικά σε πιάτα. Τα συνοδεύουμε με ψωμάκι.

 

Κοτόπουλο Κιέβ

Για 4 μερίδες 

Υλικά

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο

100 γρ. αλεσμένη φρυγανιά

1 αβγό κτυπημένο με αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι πάπρικα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Για τη γέμιση

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι ξηρό θυμάρι

1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1 Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τον μαϊντανό και τη φλούδα λεμονιού. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο να παγώσει μέχρι να το χρειαστούμε.

2 Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου και τα κτυπάμε ελαφρά για να μεγαλώσει η επιφάνειά τους.

3 Κόβουμε κάθε φιλέτο σε 2 κομμάτια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε το ¼ μείγμα τυριού, τυλίγουμε σε κύλινδρο και σφραγίζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 3 ώρες.

4 Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώνουμε ένα πυρέξ.

5 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κτυπημένο αβγό με το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και σ’ ένα πιάτο απλώνουμε τη φρυγανιά.

6 Αφαιρούμε τη μεμβράνη από το κάθε ρολό κοτόπουλο και το βουτάμε πρώτα στο αβγό. Έπειτα το βάζουμε στο πιάτο με τη φρυγανιά και το τοποθετούμε στο λαδωμένο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ρολά κοτόπουλου. Περιχύνουμε τα ρολά με το ελαιόλαδο, τα βάζουμε στο πυρέξ, τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος τα ξεσκεπάζουμε, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά ακάλυπτα.

7 Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ρύζι ή φασολάκι βραστό.

Τάρτες με μαρμελάδα (jam tarts)

 

Θα χρειαστούμε 6 ατομικά ταψάκια για τάρτες

 

Για 6 τάρτες

 

Υλικά

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομματάκια

1 κουταλάκι βανίλια

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό

 

Για τη γέμιση

250 γρ. μαρμελάδα φράουλα μαζί με 80 ml νερό για να αραιώσει

 

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2. Στο πολυμίξερ κτυπάμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό μέχρι να έχουμε μια μπάλα μαλακής ζύμης.

3. Σ’ ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο χρησιμοποιώντας πλάστη. Βάζουμε τη ζύμη στα ταψάκια μας.

4. Ψήνουμε τις τάρτες για 30 λεπτά, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

5. Περιχύνουμε τη βάση της κάθε τάρτας με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση