ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Δύο γευστικά πιάτα για να δοκιμάσεις αυτό το Σάββατο

Αθηνά Λοϊζίδου

Σαλάτα με ντοματίνια, φέτα και παξιμάδια χαρουπόμελου

Μία πολύ αγαπημένη σαλάτα, ιδανική για τις καλοκαιρινές μέρες.

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Για 1 σαλάτα ως κυρίως ή 4 μερίδες σαν ορεκτικό

Υλικά
350 γρ. ανάμεικτα ντοματίνια κομμένα στα δύο
100 γρ. θρυμματισμένη φέτα Χαραλαμπίδης Κρίστης
50 γρ. χοντροθρυμματισμένο παξιμάδι ολικής με χαρουπόμελο

Για τη σος
20 ml ελαιόλαδο
15 ml λευκό ξύδι
60 γρ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της σος και ανακατεύουμε με ένα μικρό κουταλάκι ή σύρμα.
3. Συναρμολογούμε τη σαλάτα ρίχνοντας σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το παξιμάδι και τη σος. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
4. Περιχύνουμε με τη φέτα και σερβίρουμε αμέσως.

Κέικ με καρύδα, κεράσια και μπανάνα

Είναι ίσως η καλύτερη συνταγή για κέικ που έχω γράψει. Είναι το αγαπημένο κέικ της αδελφής μου, Ιωάννας Φλωρεντιάδη. Οι υπέροχες γεύσεις που συνδυάζει, καθώς και η μαλακή υφή του το κάνουν ακαταμάχητο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα μακρόστενο ταψί (loaf pan) διαστάσεων 26x10 εκ. τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά
80 γρ. αποξηραμένα κεράσια (glace cherries) κομμένα στα 2
125 γρ. Spry
140 γρ. ζάχαρη
70 γρ. καρύδα (coconut)
2 αβγά
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλη μπανάνα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 ml γάλα

Eκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Στο food processor ή στο μίξερ κτυπάμε το Spry, τη ζάχαρη, την καρύδα, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια, την μπανάνα, το αλεύρι και το γάλα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το κτύπημα. Τέλος, στραγγίζουμε τα κεράσια και τα ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα με ένα κουτάλι.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ψηλώσει και να ροδοκοκκινίσει.
4. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το βγάζουμε προ¬σεκτικά από το ταψί για να σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση