ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Φακές με καλαμαράκια

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Πολύ θρεπτικό και υπόσχομαι ότι θα σας αρέσει κι εσάς εξίσου. Προτιμήστε φρέσκα, μικρά καλαμαράκια και ζητήστε το προσωπικό της ψαραγοράς να τα καθαρίσουν απ’ το δέρμα τους για να είναι μαλακά. Ένα χορταστικό και νηστίσιμο πιάτο.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 45΄ 

Για 6 μερίδες

 

Υλικά

250 γρ. φακές

15 ml ελαιόλαδο

½ κουταλάκι σκόρδος λιωμένος (προαιρετικά)

180 ml κόκκινο κρασί

1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη

1 κύβος ζωμός για όσπρια

500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα από το δέρμα και κομμένα σε κομμάτια

100 γρ. φύλλα σπανακιού

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος

1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο Athena's Recipes

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση