ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει δύο νόστιμες συνταγές

Αθηνά Λοϊζίδου

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Ένα από τα must γλυκά που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τις γιορτές.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄

Για 20 κουραμπιέδες

Υλικά
120 γρ. βούτυρο ζαχαροπλαστικής
120 γρ. spry
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml κονιάκ
1 κουταλάκι βανίλια
100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
300 γρ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C και στρώνουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα.
2. Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, το spry και τη ζάχαρη άχνη και κτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό, αφού το μείγμα πρέπει να κτυπηθεί καλά, αλλιώς οι κουραμπιέδες δεν θα είναι αφράτοι.
3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, έχοντας το μίξερ σε λειτουργία. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κονιάκ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα με το χέρι μας.
4. Σ’ αυτό το σημείο θα έχουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα. Με τα χέρια μας πλάθουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες των 30 γρ. και τις ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο για 30 λεπτά.
5. Όταν οι κουραμπιέδες είναι ακόμα ζεστοί, τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Κόκκινο λάχανο με μπέικον ως συνοδευτικό

Εύκολο και οικονομικό συνοδευτικό με μπέικον. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο, ενώ μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και την επόμενη μέρα.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 30΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Για 8 μερίδες

Υλικά
1 κιλό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κομματάκια
2 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
Το ξύσμα φλούδας και τον χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια
50 ml λευκό ξύδι
40 γρ. καστανή ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το μπέικον με το
δεντρολίβανο μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανιστό.
2. Όταν το μπέικον ψηθεί, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε ξανά το λίπος που έμεινε και μέσα σ’ αυτό τηγανίζουμε το λάχανο μαζί με το ξύσμα πορτοκάλι. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τον χυμό και την κρέμα.
3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα αχλάδια, το ξύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.
4. Σερβίρουμε το λάχανο με το μπέικον σκορπισμένο από πάνω.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X