ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τσιζκέικ με σοκολάτα και φουντούκια

Αθηνά Λοϊζίδου

Στην οικογένεια μου είναι γνωστόν ως «Gianduja cheesecake» γιατί ο συνδυασμός σοκολάτας και φουντουκιού μας θυμίζει τις γνωστές και αγαπημένες μας σοκολάτες του περίφημου βελγικού οίκου σοκολάτας Neuhaus. Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ απλή και εύκολη. Το τσιζκέικ σερβίρεται πολύ όμορφα σε ατομικά ποτηράκια.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15'

Υλικά
Για 8 ατομικά τσιζκέικ

200 γρ. αλεσμένα μπισκότα digestive Tesco
60 γρ. μαργαρίνη
1 βαζάκι (400γρ.) άλειμμα σοκολάτας, Hazelnut chocolate spread (κρέμα επάλειψης σοκολάταφουντούκι) Tesco
500 γρ. τυρί κρέμα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
150 ml γάλα
100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα

Εκτέλεση
1. Στο food processor αλέθουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και χτυπάμε ξανά για τριάντα δευτερόλεπτα. Μοιράζουμε το μείγμα στη βάση των ατομικών ποτηριών και πιέζουμε.
2. Στο food processor χτυπάμε το άλειμμα σοκολάτας, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα για δύο λεπτά μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στα ποτηράκια με τη βάση μπισκότου και παγώνουμε για τρεις ώρες.
3. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε πάνω σε κάθε τσιζκέικ λίγα αλεσμένα φουντούκια και σερβίρουμε αμέσως.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση