Αθηνά Λοϊζίδου
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΕΤΡΙΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: 40΄
182 ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ.
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ 8 ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΟΛ Η ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΥΡΕΞ 26Χ35 ΕΚ.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μεγάλες ατομικές μερίδες ή ένα πυρέξ
ΒΑΣΗ
150 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΚΡΕΜΑ
1.5 λίτρα γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
150 γρ. κρέμα γάλακτος
1½ κουταλάκι μαστίχα
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε δύο ποτήρια από τη συνολική ποσότητα γάλακτος σ’ ένα μέτριο μπολ
1 αυγό
ΣΙΡΟΠΙ
280 γρ. ζάχαρη
280 ml νερό
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
300 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Διαβάστε την εκτέλεση στο Athena's Recipes.