ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα πιάτα της ημέρας από την Αθηνά Λοϊζίδου

Παγωτό με σος σοκολάτας και φιστικοβούτυρο

Για 4 sundae 

Υλικά
Για τη σος
175 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
100 γρ. μαλακό φιστικοβούτυρο
45 ml golden syrup 

Για να συναρμολογήσουμε το sundae

Παγωτό βανίλιας
50 γρ. αλατισμένα φιστίκια 

Eκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σος σοκολάτας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το golden syrup και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.

3. Για να συναρμολογήσουμε τα sndae, βάζουμε εναλλάξ σε όμορφα διάφανα μπολ παγωτό βανίλιας, σος σοκολάτας και φιστίκια. Τελειώνουμε με σος σοκολάτας και φιστίκια.

 

 

Πουρές πατάτας πέστο 

Για 4-6 μερίδες 

Υλικά
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
75 γρ. έτοιμη σος πέστο
50 γρ. γάλα
Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

1. Ψήνουμε τις πατάτες σε μπόλικο ζεματιστό νερό, γύρω στα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να τις ψήσουμε στον ατμό, χρησιμοποιώντας το ειδικό καλαθάκι.

2. Όταν οι πατάτες ψηθούν, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολ. Ανακατεύουμε με τη σος πέστο, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι. Λιώνουμε με το εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ και σερβίρουμε αμέσως. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X