ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σιμιγδαλόκρεμα με σιρόπι πορτοκάλι

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 5΄

Χρόνος Ψησίματος: 15΄

Υλικά:

Για 6 μερίδες
700 ml γάλα καρύδας
40 γρ. κρέμα φυτική
40 γρ. μέλι
60 γρ. ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κάρδαμο αλεσμένο
½ κουταλάκι βανίλια
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδα πορτοκάλι
20 γρ. coconut oil
100- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ( ανάλογα όσο σηκώσει η κρέμα)

Για το σιρόπι
50 ml χυμό πορτοκάλι
60 γρ. μέλι

Για το γαρνίρισμα
20 γρ. χοντροκομμένα φιστίκια Aιγίνης

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα, το μέλι, τη ζάχαρη, το κάρδαμο, τη βανίλια, το ξύσμα φλούδα πορτοκάλι και το coconut oil. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί.
Όταν το γάλα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι λίγο - λίγο ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σ’ ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι με το μέλι.Τη σερβίρουμε περιχύνοντας τη με το σιρόπι και τα φιστίκια Αιγίνης.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο athenarecipes.com

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X