ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πασχαλινά εύκολα cupcakes

Αθηνά Λοϊζίδου

Τα υπέροχα αυτά cupcakes θα φέρουν την άνοιξη στο πασχαλινό σας τραπέζι! Η εμφάνιση και η γεύση τους είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα έχω διακοσμήσει εδώ με κίτρινα και μπλε sprinkles που μπορείτε να βρείτε στην υπεραγορά Άλφα Μέγα, στη σειρά προϊόντων TESCO, στον διάδρομο με τα είδη ζαχαροπλαστικής.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 10'
Χρόνος ψησίματος: 20'

Υλικά
Για 10 cupcakes

130 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
140 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι baking powder
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
160 ml γάλα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού

Για το frosting
600 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
Sprinkles για να διακοσμήσουμε τα cupcakes

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε ένα ταψί ειδικό για μάφιν, cupcakes με θήκες και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το baking powder, το αλεύρι, το γάλα, τη φλούδα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ενωθεί.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στις θήκες. Το μείγμα θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους της θήκης των cupcakes. Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηλώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Ακολούθως, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
4. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη μαζί με το τυρί κρέμα, τη φλούδα λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά και η ζάχαρη να μην είναι σβολιασμένη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και βάζουμε το κορνέ στο ψυγείο για 3 ώρες.
5. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πιέζουμε το frosting στο πάνω μέρος του cupcake και διακοσμούμε με τα sprinkles. Σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν θα τα καταναλώσουμε αμέσως τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση