Αθηνά Λοϊζίδου
Ένα παραδοσιακό έδεσμα που πρόσφατα έμαθα να φτιάχνω. Και ομολογώ ότι ντρέπομαι λίγο γι’ αυτό. Βέβαια, πολλές κυρίες μου έδιναν κατά καιρούς συνταγές για μαχαλεπί. Το μεγάλο μυστικό όμως είναι η αναλογία νερού και νισεστέ, που εγώ σας τη δίνω με την ακρίβεια, με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής ζυγαριάς (γιατί δεν θέλω να κάνετε λάθος!) Το έφτιαξα με σιρόπι από ανθόνερο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το σερβίρετε και με τριαντάφυλλα όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Επίσης, επέλεξα να το σερβίρω σε μεριδούλες για μια πιο ωραία παρουσίαση.
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
- Χρόνος ετοιμασίας: 15΄