ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένας ακόμη άψογος και υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας και πορτοκαλιού. Το κέικ αυτό εκτός από την πολύ εύκολη διαδικασία παρασκευής του είναι και μια καλή επιλογή επιδόρπιου που αρέσει πάρα πολύ και στα παιδιά. Εδώ χρησιμοποίησα μαρμελάδα πορτοκάλι Tesco, που είναι πάρα πολύ γευστική και μπορείτε να τη βρείτε σε καλή τιμή στις υπεραγορές Άλφα Μέγα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 50'

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για κέικ με διάμετρο 20 εκ. τη βάση του οποίου θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά
Για 1 κέικ

125 γρ. βούτυρο ανάλατο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Tesco, κομμένη σε κομματάκια χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι
300 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Τesco
150 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλακι baking powder
100 γρ. χοντροκομμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για το γλάσο σοκολάτας
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Tesco, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
65 γρ. φρέσκια κρέμα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν και να ενωθούν.
3. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα δύο αυγά. Ακολούθως, με ένα σύρμα σιλικόνης ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι λίγο - λίγο και το baking powder. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα με ένα κουτάλι τα αμύγδαλα.
4. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το κέικ για πενήντα λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε προσεκτικά απ’ το ταψί.
5. Για να φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας, κόβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό γυάλινο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει και την αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Την αφήνουμε για δέκα λεπτά
ώστε να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει για μία ώρα. Το απλώνουμε στο πάνω μέρος του κρύου κέικ και το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει.
6. Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό βανίλια. Αν δεν θα το σερβίρουμε την ίδια μέρα το φυλάμε στο ψυγείο.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση