Αθηνά Λοϊζίδου
Υγιεινές τρούφες με φοινίκια και φιστίκια
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
198 θερμίδες ανά κεραστικό
Για 12 κεραστικά
Υλικά
250 γρ. φοινίκια ποικιλίας mejool χωρίς κουκούτσι
160 γρ. βρώμη
20 γρ. κακάο
140 γρ. maple syrup
120 γρ. φιστίκια αλατισμένα
Για την επάλειψη
Λίγο κακάο
Εκτέλεση
1. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα φοινίκια, τη βρώμη, το κακάο, το maple syrup και τα φιστίκια. Κτυπάμε μέχρι να γίνουν ζύμη.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες των 60 γρ. την κάθε μία.
3. Πασπαλίζουμε τα κεραστικά με κακάο. Διατηρούμε τα κεραστικά στο ψυγείο σφραγισμένα.
Τρούφες με μπισκότα Oreo και λευκή σοκολάτα
Μπισκότα Oreo και λεύκη σοκολάτα. Ένας ακαταμάχητος συνδυασμός!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Για 8 κεραστικά
Υλικά
2 συσκευασίες μπισκότα Oreo (150 γρ. κάθε μία)
200 γρ. τυρί κρέμα
Για την επάλειψη
300 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια και λιωμένη
Σοκολατένια vermicelli
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε στο πολιμίξερ τα μπισκότα Oreo και το τυρί κρέμα και κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
2. Αφού βάλουμε το μείγμα στο μπολ, το τοποθετούμε στο ψυγείο, για λίγο, να παγώσει και να σφίξει.
3. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 50 γρ.
4. Στρώνουμε έναν πάγκο εργασίας με λαδόχαρτο και βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στη λιωμένη σοκολάτα, γυρίζοντας τα ώστε η σοκολάτα να πάει παντού και τα ακουμπούμε στο λαδόχαρτο.
5. Ρίχνουμε πάνω στα τρουφάκια τα σοκολατένια vermicelli.. 6. Αφήνουμε τα κεραστικά να στεγνώσουν καλά και τα βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος. Διατηρούνται στο ψυγείο σφραγισμένα για μία εβδομάδα.
Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's recipes