ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Για το Σάββατο, η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει...

Πίτσα με πανεύκολη σπιτική ζύμη

ΥΛΙΚΑ
Για 2 πίτσες

Για την βάση της πίτσας
250 γρ. αλεύρι
1 κ/κ αλάτι
165 γρ. χλιαρό νερό
4 γρ. μαγιά

Για το σος ντομάτα
2 κ/κ πάστα ντομάτα
2 κ/κ κέτσαπ
2 κ/κ νερό
1 κ/κ ρίγανη

Toppings
3 φέτες ζαμπόν
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
γύρο στα 300 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι η απλά η ζύμη να ενωθεί.
2. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 2 ώρες για να φουσκώσει και να μεγαλώσει ο όγκος της ζύμης.
3. Προθερμάνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και αλευρώνουμε μια αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου. Μοιράζουμε την ζύμη σε δυο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο κομμάτι και εφαρμόζουμε στο ταψί. Αλείφουμε την κάθε πίτσα με το άλειμμα και πασπαλίζουμε με ζαμπόν, πιπεριά και τριμμένο τυρί.
4. Ψήνουμε της πίτσες σε στον φούρνο για 20 με 30 λεπτά.
5. Όταν οι πίτσες ψηθούν, τις τοποθετούμε σε ένα σανίδι κοπής και κόβουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε αμέσως!

 

Κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας

ΥΛΙΚΑ
Για 3-4 μερίδες

15 γρ. βούτυρο
15 γρ. ελαιόλαδο
1 Κ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
250 γρ. κριθαράκι ΜΙΤΣΙΔΗΣ
100 ml λευκό κρασί

Για το νερό ψησίματος
10γρ ζάχαρη
600 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών σε σκόνη ΜΙΤΣΙΔΗΣ
1.5 κουταλάκι λάδι τρούφας
Αλάτι-πιπέρι

Για το τέλος
30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια κατσαρόλα η ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια για 5-8 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον ζωμό, το λάδι τρούφας, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ρίχνουμε το τηγανισμένο κριθαράκι σε ένα μεγάλο πυρέξ και περιχύνουμε με το μείγμα νερό. Βάζουμε το πυρέξ ακάλυπτο στον φούρνο και ψήνουμε για 40- 45 λεπτά.
4. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Σερβίρουμε, αν θέλουμε με επιπλέον τρίμα.

 

Τιραμισού φτιαγμένο με πρωτότυπο τρόπο

Βαθμός Δυσκολίας: Πολύ Εύκολο
Χρόνος Ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος για να παγώσει: 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ
Για 4 ατομικά επιδόρπια

12 μπισκότα σαβουαγιάρ

Για το πότισμα των σαβουαγιάρ
360 ml ζεματιστό νερό
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
40 ml λικέρ καφέ
40 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
20 ml λικέρ καφέ
250 γρ. τυρί κρέμα

 

Θα χρειαστούμε 4 ατομικά μπολάκια χωρητικότητας φύρω στα 200 ml το καθένα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σ’ ένα ρηχό, μέτριο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το πότισμα των μπισκότων και ανακατεύουμε.
2. Στο μίξερ ρίχνουμε τα υλικά της κρέμας και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Για να συναρμολογήσουμε τα γλυκά, αρχίζοντας με το πρώτο, βουτάμε ένα μπισκότο σαβουαγιάρ στο μείγμα. Δεν το αφήνουμε για πολύ ώστε να μην φουσκώσει πολύ και λιώσει. Το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε στη βάση του μπολ. Τοποθετούμε επάνω 2-3 κουταλιές κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπολ.
4. Τα γλυκά μας διατηρούνται στο ψυγείο. Όταν θα σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνια με κακάο σε σκόνη.

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X