ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτές είναι οι must try συνταγές της ημέρας

Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις ASAP!

Αυτή την Κυριακή έφτασε η στιγμή να δοκιμάσετε κοκκινιστά μπούτια κοτόπουλου με κρασί και μανιτάρια, μακαρόνια Arrabbiata και πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλα.

Κοκκινιστά μπούτια κοτόπουλου με κρασί και μανιτάρια

Ένα φαγητό που αγαπώ πολύ μια και η μυρωδιά του μού θυμίζει ορεινή Κύπρο. Το κρασί και η λούντζα συνδυασμένα σε αυτό το πιάτο θυμίζουν χειμωνιάτικη εκδρομή στο βουνό!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 40’

Υλικά
Για 5 μερίδες
550 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκκαλα, κομμένα σε κομμάτια
Αλεύρι για να αλευρώσουμε το κοτόπουλο
Αλάτι και πιπέρι
50 γρ. ελαιόλαδο
170 γρ. λούντζα, κομμένη σε κομματάκια
200 γρ. μικρά, φρέσκα μανιτάρια button, κομμένα σε κομματάκια
50 γρ. κονιάκ
150 γρ. συσκευασμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
70 γρ. νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 ζωμό βοδινού KNORR
250 γρ. κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης
½ κλωναράκι δεντρολίβανο
¼ κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι - πιπέρι
Για το ρύζι:
200 γρ. ρύζι
500 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Μακαρόνια Arrabbiata άλλου επιπέδου
Ετοιμάζετε πολύ γρήγορα, θα αρέσει σε όλους όσους αγαπάνε τις σος ντομάτα και τα πικάντικα φαγητά.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄

Για 4-5 μερίδες

ΥΛΙΚΑ:
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana integrale
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 ml κόκκινο κρασί
1 κουτί (400 γρ.) ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια ζάχαρη
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια Tabasco
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλα
Ένα πολύ ωραίο γλυκό, πλούσιο σε σιρόπι, το οποίο είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όποιον το δοκιμάσει. Την επόμενη μέρα γίνεται ακόμα πιο νόστιμο. Σερβίρετέ το με παγωτό βανίλια ή μαστίχα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ για κέικ διαστάσεων γύρω στα 30x20 εκ.

Υλικά
250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 αβγά
Ξύσμα φλούδας από 2 πορτοκάλια
460 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
300 γρ. γιαούρτι πρόβειο ΑΛΑΜΠΡΑ
100 γρ. καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
250 γρ. ζάχαρη
160 ml νερό
320 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X