ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το μενού του Σαββάτου από την Αθηνά Λοϊζίδου

Ταχινόπιτα σαν κέικ

Ένα απλό κέικ, που έχει τη δική του θέση στο μενού των σπιτικών μου γλυκών κατά την περίοδο των νηστειών. Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια η αγαπημένη μου κυρία Κλεοπάτρα Γεωργιάδου. Την είχα φυλάξει σ’ ένα ντουλάπι και ομολογώ πως την είχα ξεχάσει. Έχω κάνει κάποιες αλλαγές, για να είναι πιο εύκολη η εκτέλεση. Πραγματικά, είναι ένα υπέροχο, νηστίσιμο κέικ. Η εμφάνισή του ίσως να μην είναι και τόσο ελκυστική, η γεύση του όμως είναι εκπληκτική.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 40΄

160 θερμίδες ανά μερίδα 

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο πυρέξ 25X35 εκ. περίπου

Για 20 μερίδες

Υλικά

100 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

300 ml νερό

250 γρ. ταχίνι

Ξύσμα φλούδας από μισό πορτοκάλι

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ. ζάχαρη

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

90 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

90 γρ. σταφίδες

Για το σιρόπι

200 ml νερό

180 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα

 

Μελιτζάνες στον φούρνο με ντομάτα (ιμάμ μπαϊλντί)

«Ήταν τόσο ωραίο, που ο ιμάμης λιποθύμησε...». Μία απόδοση του ονόματος αυτού του φαγητού. Μεγάλος είναι ο αριθμός των ιστοριών σχετικά με την καταγωγή του γευστικού αυτού πιάτου. Μέσα από την πολίτικη και μικρασιάτικη κουζίνα η συνταγή πέρασε και στο κυπριακό τραπέζι, όπου έχει ξεχωριστή θέση.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 40΄

160 θερμίδες ανά μερίδα

Για 6 μερίδες 

Υλικά

6 μέτριες μελιτζάνες

2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. (1 συσκευασία) πουρές ντομάτας

90 ml ελαιόλαδο

150 ml νερό

40 γρ. ζάχαρη

30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

 

Σπιτική γκρανόλα

Νηστίσιμη, πολύ νόστιμη και θρεπτική σπιτική γκρανόλα.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο  

Χρόνος ετοιμασίας: 5΄

Χρόνος ψησίματος: 20΄

440 γρ. θερμίδες ανά 100 γρ. 

Υλικά

200 γρ. βρώμη

1 κουταλάκι κανέλα

50 γρ. ανάμεικτοι σπόροι (σησάμι, ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι)

120 γρ. μέλι

80 γρ. φιστικοβούτυρο

Για το σερβίρισμα

Γιαούρτι συνηθισμένο ή γιαούρτι καρύδας

Λίγο μέλι

Φρούτα της επιλογής μας

Διαβάστε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena's Recipes

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση