ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, πουκάμισο και πέδιλα
 

Μία δεκαετία σινεμά μέσα σε 11 λεπτά

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Έχεις σκεφτεί πόσες χιλιάδες ταινίες κυκλοφόρησαν τα τελευταία δέκα χρόνια; Από το ''The Social Network'' του 2010, που εξιστορούσε το πώς δημιουργήθηκε ο... τυφώνας Facebook, μέχρι το ''Once Upon a Time... In Hollywood'' του 2019 που παρουσίαζε μια φανταστική έκδοχη για τους γείτονες της Sharon Tate και από κωμωδίες όπως το ''Easy A'' μέχρι την τελευταία ταινία του franchise - φαινόμενο ''Avengers'', έχουν περάσει του κόσμου οι παραγωγές από τις μεγάλες οθόνες (και από τις μικρές, γιατί το Netflix μπήκε για τα καλά στη ζωή μας). Μέσα σε μια δεκαετία, κατ' ακρίβεια, ξεκίνησε και τελείωσε η σειρά ταινιών ''Avengers'', οι ταινίες με superheroes εκτοξεύτηκαν, ολοκληρώθηκε το ''Harry Potter'', επέστρεψε το ''Jurassic Park'' μετά από 15 χρόνια, το ''Toy Story'' μετά από 11 και φυσικά το ''Star Wars'' μετά από 10, ξεκίνησαν τα live-action remakes της Disney και είδαμε πολλές που βασίζονταν σε πραγματικά γεγονότα ή αφηγούνταν πραγματικά δραματικές ιστορίες.

Το διαδικτυακό κινηματογραφικό περιοδικό και YouTube channel, ''Screen Junkies'', συγκέντρωσε σε ένα 11λεπτο βίντεο όλες τις ταινίες που συζητήθηκαν (είτε για καλό, είτε για κακό), που σάρωσαν στο box office και που αγαπήθηκαν είτε από το κοινό, είτε από τους κριτικούς, με τουλάχιστον μία σκηνή από την κάθε μία.   

Όπως γράφει και σε pinned σχόλιο κάτω από το βίντεο ο δημιουργός: 

''Ήταν κάτι που έκανα με αγάπη, και έκανα ό,τι μπορούσα για να συμπεριλάβω όσο περισσότερες ταινίες μπορούσα, από διάφορα είδη, χρονολογίες κυκλοφορίας και budgets. Με αυτά υπόψη, είμαι σίγουρος πως πολλές από τις αγαπημένες σας δεν είναι στο βίντεο. Πολλές από τις δικές μου αγαπημένες δεν είναι στο βίντεο. Θα ήταν αδύνατο να βάλω μέσα όλες τις υπέροχες (ή όχι τόσο υπέροχες) ταινίες που κυκλοφόρησαν μέσα στη δεκαετία''. 

Δείτε το φανταστικό βίντεο πιο πάνω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Nάκης Αντωνίου: Τελευταία Ενημέρωση

X