ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Bigger is not better

Δημήτρης Λοττίδης

Δημήτρης Λοττίδης

Δεν πιστεύω στα θαύματα ούτε και στη μοίρα. Είμαι καχύποπτος στο εύκολο και δύσπιστος στο ωραίο. Θα έλεγα πως είμαι από τη φύση μου δύσκολος άνθρωπος. Φωνακλάς, απαιτητικός αλλά και ευαίσθητος. Μπορεί να σου δώσω το πορτοφόλι μου αλλά θα σου κόψω το χέρι αν σε τσακώσω να το παίρνεις μόνος. Μισώ τη μετριότητα και την ακαλαισθησία και θα έδινα το βασίλειό μου για να γίνω αγρότης. Το 2015 πέρασε και μας δίδαξε πολλά. Ίσως ήταν μία από τις πιο παραγωγικές χρονιές της ζωής μου. Μάθαμε να πέφτουμε και να στεκόμαστε, μάθαμε ποιοι είναι οι φίλοι μας, συνειδητοποιήσαμε τις πραγματικές αξίες της ζωής. Το 2015 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους.

Ζούμε με λιγότερα, αλλά ρουφούμε τη ζωή. Φθειρόμαστε στην πίεση και στις σχέσεις, αλλά προσέχουμε και τους εαυτούς μας. Το πλέον σημαντικό όμως είναι πως ήταν μια χρονιά προετοιμασίας γι’ αυτά που θα έρθουν. Γιατί η γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει και το ανήφορο φέρνει κατήφορο.

Το 2016 πιστεύω πως είναι το ξεκίνημα μίας νέας εποχής. Όπως και να το πάρεις, με όποια σενάρια και να τρέξουν, η ζωή μας δεν θα είναι ίδια μετά τον χρόνο που μπαίνει. Κατ’ αρχάς, παίρνει την κατάσταση στα χέρια της (επιτέλους) η νέα γενιά. Εικοσάχρονοι και τριάντα-κάτι γεμάτοι χαμόγελο και ενέργεια αποσυντονίζουν την αγορά και το σύστημα. Στις δουλειές, στα social media, στις σχέσεις, στην αγορά, στην αισθητική. Την ίδια ώρα μία νέα πολυτέλεια ξεπροβάλλει, μία νέα αισθητική.

Bigger is not better. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη θέση των λιμουζίνων είναι το νέο must have, βιομετρικά ρολόγια αποσυντονίζουν τους Ελβετούς και τους καρπούς μας ως αξεσουάρ πολυτελείας. Είναι trendy να είσαι γεωργός ή έστω παραγωγός, είναι ακόμη πιο trendy να τρως με παραδοσιακά υλικά νέας ποιότητας. Η νέα πολυτέλεια επιτάσσει επίσης nβερνικωμένα έπιπλα από το παλαιοπωλείο συνδυασμένα με ΙΚΕΑ και τον πολυέλαιο της μαμάς που κορόιδευες πριν πέντε χρόνια.

Η νέα πολυτέλεια επιτάσσει ταξίδια economy class από άποψη και απέχθεια σ’ αυτούς που ταξιδεύουν πρώτη θέση. Επιτάσσει επίσης περισσότερα ταξίδια τον χρόνο με Ryan Air και Blue Air, διαμονή σε μικρά, όμορφα ξενοδοχεία και αντί για shopping, food και wine tasting. Σ’ αυτή τη νέα εποχή δεν λογομαχείς με αυτόν που διαφωνείς, αλλά, απλά γυρίζεις πλάτη και φεύγεις. Δεν πλακώνεις στο ξύλο αυτόν που σε κλέβει αλλά ψάχνεις γιατί έπεσε τόσο χαμηλά κι έγινε λαμόγιο. Στη νέα εποχή έχεις απαιτήσεις αλλά ενθουσιάζεσαι με το ποιοτικό, το μεμονωμένο, το διαφορετικό. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Το 2016 θα είναι χρονιά-σταθμός για την Κύπρο που ζούμε, γνωρίσαμε και αγαπούμε. Αν λυθεί το Κυπριακό και συμφωνήσουμε με τη λύση θα ξημερωθούμε σε μιαν άλλη χώρα. Αν δεν λυθεί, θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση πως δεν είναι ο γιαλός στραβός, απλά εμείς στραβά αρμενίζουμε. Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε Plan B και Plan C, μιας και σε λίγα χρόνια δεν θα ζει άνθρωπος απο τη γενιά που συμφώνησε τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας. Την ίδια ώρα πόλεμος φουντώνει γύρω μας, η τρομοκρατία μας χτυπά την πόρτα και Άγγλοι, Γάλλοι, Γιάνκηδες και (πρώην) Μπολσεβίκοι ρίχνουν βόμβες πάνω από τα κεφάλια μας. Το πώς θα τα εκμεταλλευτούμε αυτά είναι θέμα δικό μας, όχι των τρίτων.

Το 2016 επίσης θα είναι η χρονιά που θα ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά στην κυπριακή πολιτική ζωή. Χρονιά επιλογών, μεταρρυθμίσεων και αποφάσεων. Είτε ο πρόεδρος θα βάλει με την ομάδα του τις βάσεις για τη νέα Κύπρο στο κράτος, στην παιδεία, στην τεχνολογία, στην αγροτική παραγωγή, στις τράπεζες και στην επιχειρηματικότητα, είτε θα αποτύχει παταγωδώς και θα μείνει στην ιστορία ως ο πρόεδρος του «δεσμεύομαι» και των «αρίστων». Αν δεν λυθεί το Κυπριακό και πάμε σε προεδρικές το 2018, όποιος στοιχηματίσει στην επανεκλογή Νίκαρου ας διαβάσει πρώτα τις ιστορίες των Τάσσου, Βασιλείου και Κληρίδη.

Μετά τη διάσωση του Κύπριου ασθενή από την καταστροφή του 2013, η ώρα της αλήθειας έφτασε. Τα μισόλογα και οι αγαπούλες τελειώνουν, οι ταχυδακτυλουργικές ισορροπίες μεταξύ νέου, μέτριου, καθαρότητας και διαφθοράς έφτασαν σ’ ένα τέλος. Με λίγα λόγια, ο πρόεδρος-ισορροπιστής- ταχυδακτυλουργός θα έπρεπε να πάρει θέση και στρατόπεδο. Στήριξη στα λαμόγια, στη διαπλοκή και στην ανοχή ή τομές και αλλαγές. Όπως και να έχει, το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

must έποψη: Τελευταία Ενημέρωση

Gossip Girls 2.0

Gossip Girls 2.0

Όταν οι λεγεώνα των troll γίνεται η νέα κατίνα της γειτονιάς
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ
Αγιανάπα Α'

Αγιανάπα Α'

Όπου και να γυρίσεις, όπου και να μιλήσεις, η Κύπρος σε πληγώνει
Δημήτρης Λοττίδης
 |  MUST ΕΠΟΨΗ