ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, κορμάκι και μποτάκια
 

3223 χιλιόμετρα μακριά…

Είναι εντάξει κάποιες στιγμές να έχεις αδυναμίες και να πέφτεις σε… λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στα πιο σωστά σου. Να μάθεις τον εαυτό σου.

Έλενα Αποστόλου

Έλενα Αποστόλου

Και ξαφνικά ο ελεύθερος χρόνος της της γέμισε με δύο μπλε μάτια. Δεν το επιδίωξε και δεν το χρειαζόταν μέχρι που επικοινώνησε μαζί της. Ένα κάποιο βράδυ, από εκείνα που σε πνίγουν και θες να ξεφύγεις. Η ευγένεια του, την ξεκλείδωσε. Αυτή είχε ανάγκη να μιλήσει, να αναπνεύσει. Και αυτός να μιλήσει ανθρώπινα. Χωρίς ατζέντα. Χωρίς σκοπό. Έθεσαν κόκκινες γραμμές και ήταν ξεκάθαροι με τις προθέσεις τους. Μια περίεργη και ιδιόμορφη επικοινωνία που δεν είχε όμοιά της. Τους χώριζαν πολλά περισσότερα εκτός από τα 3.223 χιλιόμετρα.

Του έδωσε τον χρόνο της μα η τρομαγμένη της καρδιά ούρλιαζε προειδοποιώντας την για τον άγνωστο. Αυτός, τίποτα άλλο παρά μια ρομαντική ψυχή που αναζητά επικοινωνία. Και τον κατάλαβε. Παραμέρισε τη λογική της… Και παραδόθηκε σε ένα ταξίδι λέξεων, απόψεων, ατέρμονων συζητήσεων. Και χαμογελούσε. Και έλαμπε μέσα από μια περίεργη και ιδιόμορφη «επικοινωνία» με τον άγνωστο Χ, που δεν είχε όμοιά της. Ένιωθε ότι τον ήξερε από πάντα. Και τον εμπιστευόταν χωρίς να τον ξέρει. Ήξερε, πώς δεν είχε το δικαίωμα να τον γνωρίσει.

Δεν θα έπρεπε να αφήσει εκείνη τη… στιγμή να «εισβάλει» στη ζωή της. Να μοιραστεί το χρόνο της. Χρόνο που καταλαβαίνεις περισσότερο ποιος είσαι και τι ακριβώς σου λείπει. Μια ανθρώπινη επαφή με κάποιον που σου… μοιάζει. Και τύλιξε τον εαυτό της με αγάπη και συγχώρεση, πείθοντάς τον ότι είναι εντάξει κάποιες στιγμές να έχεις αδυναμίες και να πέφτεις σε… λάθη που μπορεί να οδηγήσουν στα πιο σωστά σου. Να μάθεις τον εαυτό σου. Υ.Γ Αφιερωμένο στη φίλη… Υ.Γ Να θυμάστε τα λόγια της αλεπούς στον μικρό πρίγκιπα: «Για μένα είσαι ως τώρα μονάχα ένα αγοράκι, ίδιο κι απαράλλαχτο με εκατό χιλιάδες άλλα αγοράκια. Και δε σ’ έχω ανάγκη. Ούτε κι εσύ με έχεις ανάγκη. Για σένα δεν είμαι παρά μια αλεπού, ίδια με άλλες εκατό χιλιάδες αλεπούδες. Αν όμως με εξημερώσεις, θα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Θα είσαι για μένα μοναδικός στον κόσμο. Θα είμαι για σένα μοναδική στον κόσμο…» Αντουάν Σαιντ-Εξυπερύ.

Έλενα Αποστόλου: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Μάθε…

Είναι εντάξει… να μάθεις πως τα σπασμένα κομμάτια σου, καμιά φορά διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται ...
Έλενα Αποστόλου