ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot πλεκτό, washed out denim παντελόνι σε baby pink και sneakers
 

Συστάσεις από Παιδιατρική Εταιρεία για παιδιάτρους και γονείς

Η ευθύνη αντιμετώπισης της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι συλλογική και απαιτεί από όλους μας κατανόηση και συμμόρφωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου(ΠΕΚ) ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει σήμερα Σάββατο στα μέλη του συστάσεις προς άμεση εφαρμογή, που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της διαχείρισης των περιστατικών που θα αντιμετωπίζουν στο προσεχές διάστημα και προτρέπει τους γονείς να μην μεταβαίνουν στα ιατρεία χωρίς ραντεβού.

Σύμφωνα με τις συστάσεις :
1.Οι επισκέψεις για μη οξέα περιστατικά και οι επισκέψεις ρουτίνας πχ για εμβόλια, είτε αναβάλλονται εντελώς (κατά προτίμηση) είτε θα διευθετούνται με αυστηρή επιμέλεια και εφόσον κρίνεται απαραίτητο για ειδικούς λόγους, σε ωράριο εντελώς διαφορετικό πχ πρωινές ώρες (900-1200 πμ).

2. Κατά την διαδικασία τηλεφωνικού αιτήματος για ραντεβού στο ιατρείο θα διερευνάται το ιστορικό του παιδιού μέσω απλού ερωτηματολογίου που θα απευθύνει είτε ο παιδίατρος είτε το γραμματειακό προσωπικό. Μέσω αυτού θα διαπιστώνεται η αναγκαιότητα μετάβασης στο ιατρείο και προτρέπονται οι γονείς όπως μη μεταβαίνουν στα ιατρεία χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει και χωρίς να τους έχει δοθεί συγκεκριμένο ραντεβού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σε περίπτωση διαπίστωσης ύποπτου περιστατικού για λοίμωξη από κορωνοϊό θα δίδονται σαφείς οδηγίες ως προς την περαιτέρω αντιμετώπιση του, σύμφωνα με τις αποφάσεις που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

Συστήνει, περαιτέρω, να αποφεύγεται επιμελώς ο συγχρωτισμός στους χώρους αναμονής των ιατρείων και θα τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγεται η συνοδεία παιδιού στο ιατρείο από πέραν του ενός ατόμου.

Η ευθύνη αντιμετώπισης της δύσκολης αυτής κατάστασης είναι συλλογική και απαιτεί από όλους μας κατανόηση και συμμόρφωση, τονίζει και σημειώνει ότι ύψιστη προτεραιότητα αποτελεί η προφύλαξη των παιδιών και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μέσω επίδειξης πνεύματος υπευθυνότητας και αλληλεγγύης.

ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση