ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μετά το καλοκαίρι σειρά έχει η αποτοξίνωση

Οι διακοπές τελείωσαν κι επίσημα, αφήνοντας πίσω τους άτομα με γεμάτες μπαταρίες, θετική ενέργεια, δημιουργικότητα και κάποια περιττά κιλά. Ωστόσο το τελευταίο, δεν πρέπει να σας απασχολεί αφού ρωτήσαμε για σας την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο με ειδίκευση στη νοσογόνο παχυσαρκία Έλενα Τρουλλίδου να μας πει 10 τρόπους για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.

Ποντάρετε σε αυτούς και δείτε τη σιλουέτα σας να αλλάζει.

1. Μην ξεχνάτε ποτέ την κατανάλωση πρωινού γεύματος: Τα άτομα που δεν καταναλώνουν πρωινό, προσλαμβάνουν 30% περισσότερες θερμίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η απουσία του πρωινού δημιουργεί προϋποθέσεις παχυσαρκίας καθώς και τα θρεπτικά συστατικά που μπορούμε να πάρουμε από το πρωινό δεν αναπληρώνονται στα υπόλοιπα γεύματα.
2. Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση ανθρακούχων ποτών, αλατιού και ζάχαρης: Για επιδόρπιο προτιμήστε φρούτα, γιαούρτι με φρούτα, η γιαούρτι με μέλι ή αν επιθυμείτε λίγο μαύρη σοκολάτα ή σπιτικό κέικ
3. Τα γλυκά ροφήματα όπως ζεστή σοκολάτα, προσθέτουν κενές θερμίδες στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, τα ροφήματα δεν προκαλούν τον κορεσμό που προκαλεί μία στερεά τροφή, με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν το αίσθημα της πείνας.
4. Εχετε πάντα ένα πιάτο σαλάτα ή χόρτα της αρεσκείας σας μαζί με το κάθε γεύμα σας.
5. Αντικαταστήστε τα αμυλούχα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά με τα αντίστοιχα ολικής αλέσεως ή σικάλεως (ψωμί, φρυγανιές, δημητριακά, κράκερς, ζυμαρικά). Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε υψηλότερη πρόσληψη φυτικών ινών, θα νιώθετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα και θα εξασφαλίσετε καλή γαστρεντερική λειτουργία.
6. Πίνετε τουλάχιστον 1- 1 ½ λίτρο νερό/ημέρα, το νερό δημιουργεί αίσθημα κορεσμού για λίγα λεπτά και το σημαντικότερο είναι ότι η καλή ενυδάτωση σημαίνει και καλύτερη μεταβολική λειτουργία.
7. Αποφεύγετε να τρώτε βιαστικά και στα γεύματα να κάθεστε πάντα στο τραπέζι: Έτσι έχετε καλύτερο έλεγχο της ποσότητας τροφής που τρώτε
8. Μασάτε καλά και αργά την κάθε μπουκιά φαγητού.
9. Μην ξεχνατε τη φυσική δραστηριότητα. Αερόβια άσκηση 3-4 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 40 λεπτά.
10. Εκπαιδευτείτε στην ανάγνωση της σήμανσης τροφίμων και προσπαθήστε να υπολογίζετε πόσες περίπου θερμίδες παίρνετε σε κάθε γεύμα. Μάθετε να διαβάζετε τη σύσταση του τροφιμου σε λίπος, ζάχαρη και αλάτι!

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X