ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η τέχνη του να μην κάνεις απολύτως τίποτα

Πόσο σημαντικό είναι να μην κάνεις τίποτα για λίγο

newsroom must

Προσπάθησες ποτέ έστω για πέντε λεπτά να μην κάνεις απολύτως τίποτα; Μπορεί να το υποτιμάς αλλά στην πραγματικότητα αν δεν αφιερώσεις λίγο χρόνο στο να μην κάνεις τίποτα ρισκάρεις να ''καείς''. 

Αυτό που πρέπει να αντιληφθείς και να χωνέψεις είναι πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι κάθε λεπτό που είσαι ξύπνιος. Συνήθως σκεφτόμαστε πως όσο εργαζόμαστε ή όσο τέλος πάντων είμαστε ενεργοί καταφέρνουμε περισσότερα, κάνουμε περισσότερες δουλειές, είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Λάθος εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως αν αφιερώσεις πέντε λεπτα στο τίποτα, γεμίζεις λίγο μπαταρίες για να συνεχίσεις πιο αποτελεσματικά. Πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αφεθεί, να μείνει ακίνητος φυσικά και πνευματικά, χωρίς καμία πίεση, χωρίς να σκέφτεται πως πρέπει να κάνει κάτι. Πέραν της ηρεμίας που θα έρθει, οι περισσότερες καλές ιδέες έρχονται όταν επιτρέπεις στο μυαλό σου να χαλαρώσει. Μπορείς να βρεις απρόσμενη δημιουργικότητα όταν αφήνεσαι ή λίγο πριν σε πάρει ο ύπνος.

Μπορεί να νιώσεις αμηχανία, μπορεί να σου φανεί λίγο άβολο στην αρχή, αλλά είναι σημαντικό να μην έχεις τίποτα για να σου αποσπάσει την προσοχή. 


Προσπάθησε να διαβάσεις για λίγο. 

1.Πρέπει να σκεφτείς τι σημαίνει το ''τίποτα'' για σένα. Μπορεί να θέλεις να καθήσεις απλά σε μια πολυθρόνα και να κοιτάς έξω από το παράθυρο, μπορεί να είναι κάτι που κάνεις χωρίς να περιμένεις κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα όπως να ζωγραφίζεις αφηρημένα σκίτσα, να ακούς μουσική ή να διαβάζεις ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό.  

2. Βρες πόσο χρόνο μπορείς να διαθέσεις. Είτε μπορείς 30 λεπτά την εβδομάδα ή την ημέρα, βάλε στο πρόγραμμα σου το ''τίποτα''  και κάνε ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά εκείνη την ώρα. Το σημαντικό είναι να αποφύγεις το multitasking και το να αναγκάζεις τον εαυτό σου να δουλέψει. Αν το βρίσκεις δύσκολο, μπορείς να ξεκινήσεις από την ιστοσελίδα Do Nothing for 2 Minutes.

3. Βάλε ξανά προτεραιότητες. Αν διαβάζοντας το κείμενο σκεφτείς πως δεν έχεις χρόνο για ''χάσιμο'', πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις προτεραιότητές σου. Αντιμετώπισε με ρεαλισμό το πρόγραμμα της ημέρας σου και ξεκαθάρισε αν όντως δεν έχεις χρόνο ή αν απλά το πρόγραμμα σου γεμίζει με καθυστερήσεις. Αν στο τέλος της ημέρας δεν έχεις ολοκληρώσει όσα είχες να κάνεις μέσα στην ημέρα, το πρόγραμμά σου θέλει βελτίωση. 

4. Γνώριζε πότε να σπρώχνεις τον εαυτό σου και πότε να κάνεις ένα βήμα πίσω. Οι περισσότεροι από εμάς χάνουν ενέργεια το απόγευμα. Αν αντιληφθείς πως αναγκάζεις τον εαυτό σου να ολοκληρώσει κάτι, κάνε ένα διάλειμμα και κάνε ''τίποτα'' για λίγο. Μπορείς να δεις από μόνος σου τις ώρες που χάνεις ενέργεια αν κρατάς σημειώσεις κάθε φορά που συμβαίνει.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση