ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: κάπρι παντελόνι, broderie πουκάμισο και kitten heels
 

Γιατί να προτιμήσετε το τζίντζερ

Αρωματικό και πικάντικο το τζίντζερ προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά και γενικότερα στη διατροφή σας. Μάθετε ποια είναι τα οφέλη του.

Το τζίντζερ (ginger) ή στα ελληνικά πιπερόριζα είναι ένα βότανο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, αλλά και φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές ιδιότητές.

Διατροφικό προφίλ

Tο τζίντζερ αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Eπιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του.

Θρεπτική άξια ανά 100 γρ. τζίντζερ
Ενέργεια: 80 kcal , Λιπαρά: 0,8 γρ., Yδατάνθρακες: 18 γρ., Πρωτεΐνες: 1.8 γρ. , Φυτικές ίνες: 2 γρ., Mαγνήσιο: 43 mg, Kάλιο: 415 mg, Φώσφορο: 34 mg, Ασβέστιο: 16 mg, Φυλλικό οξύ: 11 mg.

Οφέλη στην υγεία

Βοηθά στην καλή χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία, ανακουφίζει από τα συμπτώματα κρυολογήματος, στομαχόπονου και πονοκεφάλου και τονώνει τον οργανισμό.
Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση.
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βοηθά στη μείωση των αρθριτικών ενοχλήσεων λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που ονομάζονται gingerols. Αυτές οι ουσίες μπορεί να βοηθήσουν άτομα με οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδή αρθρίτιδα και να μειώσουν τα επίπεδα πόνου, όταν καταναλώνουν τζίντζερ τακτικά. Παρ’ όλα αυτά, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για την επιβεβαίωση των πιθανών του δράσεων στη θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας.
Το τζίντζερ μπορεί να είναι θεραπευτικό για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, καθώς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης και τη ρύθμιση σακχάρου του αίματος.

Η πιπερόριζα είναι εμπλουτισμένη με ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. Σύμφωνα με έρευνες η πιπερόριζα μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου του παχέος εντέρου και να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων τύπων καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη και του πνεύμονα.

Πώς να το εντάξετε στο διαιτολόγιό σας
Το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί ωμό, αλλά και μαγειρεμένο. Προσθέστε το στα φαγητά, σαλάτες, σάλτσες, γλυκά ή ακόμα σε διάφορα ροφήματα και κοκτέιλ.

Σολωμός με τζίντζερ!

Μαρινάδα 1:
Τριμμένο τζίντζερ φρέσκο, κρεμμύδι
1 κγ μέλι και 1 κγ μουστάρδα
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι βαλσάμικο ή σόγια

Μαρινάδα 2:
Τριμμένο τζίντζερ φρέσκο, κρεμμύδι
Λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Συνοδεύεστε το σολομό με τζίντζερ μαζί με ρύζι, κινόα ή πλιγούρι!

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση