ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

7 λόγοι που δεν αποχωριζόμαστε το αβοκάντο στην καθημερινή μας διατροφή!

Δεν είναι τυχαίο που το αποκαλούν τον βασιλιά των superfoods, το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολυποίκιλα οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια. Ταυτόχρονα το αβοκάντο έχει εξαιρετική αντικαρκινική δράση, η οποία αποδίδεται στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που εμπερικλείει, στα πολύτιμα καροτενοειδή του, καθώς και στις υψηλές συγκεντρώσεις της αναντικατάστατης βιταμίνης Ε. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση, για να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση του αβοκάντο; Αυτοί οι επτά λόγοι θα μας πείσουν:

1. Τα αβοκάντο είναι υψηλά σε "καλό λίπος". Είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη, τα οποία καταπολεμούν τις καρδιακές παθήσεις και μπορούν δυνητικά να μειώσουν την επιβλαβή χοληστερόλη.

2. Είναι πλούσια σε μεγάλη ποσότητα βιταμινών, μεταξύ των οποίων οι πολυσήμαντες για τον οργανισμό Κ, C, B5, B6 και Ε.

3. Διαθέτουν και πρωτεΐνη! Η ποσότητα πρωτεΐνης εξαρτάται από το μέγεθος του καρπού, αλλά κατά προσέγγιση ένα αβοκάντο 100 γραμμαρίων περιέχει περίπου 2 γραμμάρια πρωτεΐνης.

4. Το αβοκάντο μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το βούτυρο ή οποιοδήποτε άλλο κρεμώδες συστατικό που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, προσθέτοντας παράλληλα γεύση και αυξάνοντας τον "βαθμό" υγείας των πιάτων μας.

5. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα αβοκάντο περιέχουν φυλλικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των μωρών.

6. Όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και έχει τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά. 

7. Και να μην ξεχάσουμε το κάλιο. Τα αβοκάντο, όπως και οι μπανάνες, περιέχουν κάλιο, ένα συστατικό φιλικό για το στομάχι και ένας σύμμαχος στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση