ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean φούστα, loose πουκάμισο και πέδιλα
 

5 φυτά εσωτερικού χώρου που κάνουν καλό στην υγεία

Ποια είναι αυτά;

newsroom must

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι υπάρχουν κάποια φυτά που έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες, γεγονός που είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Η NASA έκανε μια έρευνα σχετικά με τα φυτά εσωτερικού χώρου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα από αυτά είναι πιο δραστήρια από άλλα στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και στον περιορισμό των τοξινών από ένα δωμάτιο.

Δείτε τα παρακάτω 5 φυτά που είναι τα καλύτερα:

Αλόη

 Είναι η κατάλληλη για να αυξήσει το οξυγόνο του σπιτιού, γιατί απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Η Αloe Vera είναι ένα φυσικό και αποτελεσματικό καθαριστικό για τον αέρα.

Φίκος (Ficus Elastica)

 Δεν χρειάζεται πολύ φως, ούτε και ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ είναι πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τον αέρα. Αποφύγετε τον φίκο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ζώα γιατί τα φύλλα του μπορεί να είναι τοξικά για όποιον τα δοκιμάσει. Παρόλα αυτά, να ξέρετε ότι υπάρχουν διάφορα είδη φίκων και είναι όλα κατάλληλα για μια καθαρή ατμόσφαιρα.

Κισσός (Hedera Helix)

Είτε μέσα είτε έξω από το σπίτι, είναι ένα φυτό που πρέπει να αποκτήσετε, αφού μέσα σε μόλις έξι ώρες ο κισσός μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών στον αέρα.

Φυτό «αράχνη» (ChlorophytumComosum)

 Ένα εύκολο και όμορφο φυτό, που είναι ικανό να κάνει φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως, ενώ πολλαπλασιάζεται και πολύ γρήγορα.. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Μια μόνο γλάστρα έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 200 τ.μ.

Σανσιβέρια (Sanseveria Trifasciata « Laurentii »)

 Ένα πολύ ανθεκτικό φυτό, που επίσης πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση