ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το μενού της Κυριακής, από την Αθηνά Λοϊζίδου


Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και αμύγδαλα

Για 4 μερίδες

Υλικά

4 ποτήρια φύλλα σπανάκι κομμένα σε μέτρια κομμάτια

2 παντζάρια κομμένα σε κομματάκια

4 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε κομματάκια

20 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τη σος

40 γρ. ελαιόλαδο

2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου με ρόδι

1 κουταλιά λευκό ξύδι

2 κουταλιές μέλι

Αλάτι, πιπέρι

 

Φιλετάκια χοιρινά με κουμανταρία και δαμάσκηνα

Για 2-3 μερίδες 

Υλικά

1 κομμάτι χοιρινό φιλέτο ψαρονέφρι

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

60 ml κουμανταρία

200 γρ. κρέμα γάλακτος

6 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι κομμένα στα 4

Αλάτι, πιπέρι

 

Βασιλόπιτα με αμύγδαλα και πορτοκάλι

Μια πολύ εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Το φρέσκο πορτοκάλι, η κανέλλα, τα γαρίφαλα και η βανίλια τής δίνουν ένα υπέροχο άρωμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα υλικά της βασιλόπιτας στο μίξερ και στη συνέχεια να τη βάλετε στον φούρνο.

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ με διάμετρο 23 εκ. τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο

Υλικά

3 αυγά

325 γρ. ζάχαρη

170 γρ. Spry

80 ml γάλα

680 ml κονιάκ

80 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι βανίλια

½ κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι γαρίφαλα

1½ κουταλάκι baking powder

Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού

390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα

Ζάχαρη άχνη

 

Διαβάστε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena's Recipes


Tags: αθηνα λοιζιδου, συνταγές, βασιλόπιτα