ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

To μενού του Σαββάτου από την Αθηνά Λοϊζίδου


Φοινικωτά (νηστίσιμα)

Διαλέξτε τα καλύτερα φοινίκια που μπορείτε να βρείτε στην αγορά, ειδικά αυτά που έχουν πλούσια σάρκα. Διατηρήστε τα φοινικωτά σας στο ψυγείο, κλεισμένα αεροστεγώς. Είναι πολύ πιο νόστιμα παγωμένα. Εγώ τα διατηρώ σε τάπερ στην κατάψυξη και τα βγάζω έξω λίγα λεπτά πριν τα σερβίρω. Στην κατάψυξη διατηρούνται μέχρι και δύο μήνες.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 19x28 εκ. περίπου, του οποίου τη βάση θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.

Για 30 φοινικωτά

Υλικά

Για τη βάση και το πάνω μέρος

150 γρ. αλεύρι

150 γρ. νιφάδες βρώμης

150 γρ. μαργαρίνη νηστίσιμη

70 γρ. ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

500 γρ. φοινίκια χωρίς κουκούτσια κομμένα στα δυο

150 ml νερό

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας

 

Πατάτες στον φούρνο με θυμάρι

Οι πατάτες αυτές θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄

Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15΄

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

Για 8-10 μερίδες ως συνοδευτικό 

Υλικά

2½ κιλά μέτριες κυπριακές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους

12 κουταλιές ελαιόλαδο

5 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου με μέλι

2 κουταλάκια θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

 

Διαβάστε τις εκτελέσεις των συνταγών στο Athena's Recipes


Tags: athena's recipes, αθηνά λοϊζίδου, συνταγές