ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δοκιμάστε το ασιάτικο μενού της Κυριακής


Κινέζικα bao buns με χοιρινό

Υλικά
Για το χοιρινό
1 κομμάτι χοιρινό ψαρονέφρι
120 γρ. hoisin sauce
Αλάτι, πιπέρι

Για τα ψωμάκια
125 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
100 γρ. light coconut milk
½ κουταλάκι αλάτι

Για τη σαλάτα
1 αγγούρι κομμένο στον τρίφτη Julien
½ φρέσκια καυτή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουταλιά λευκό ξύδι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το τυλίγουμε αρχικά σ’ ένα κομμάτι λαδόχαρτο και ξανά σε αλουμινόχαρτο. Το σφραγίζουμε, το τοποθετούμε σε πυρέξ και το ψήνουμε για 2 ώρες. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε μέχρι να το χρειαστούμε.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα ψωμάκια και ζυμώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 θήκες ειδικές για cupcakes.
3. Φτιάχνουμε τη σαλάτα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της μαζί.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, τοποθετούμε ένα καλαθάκι ατμού σε κατσαρόλα.  Ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα, με τη στάθμη του να φτάσει πιο κάτω από το καλαθάκι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κοχλάσει έντονα το νερό. Τοποθετούμε τις θήκες με ζύμη στο καλαθάκι, καλύπτουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά.
5. Παράλληλα κόβουμε το χοιρινό με ένα μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με το hoisin sauce.
6. Για να σερβίρουμε, κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και γεμίζουμε με το χοιρινό και λίγη σαλάτα.

Σπιτικά sushi rolls

Υλικά
250 γρ. ρύζι για sushi
350 γρ. νερό
2 κουταλιές rice vinegar
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση
Καβουροπόδαρα
Φέτες αβοκάντο
Λίγη μαγιονέζα
Λίγο sweet chilli sauce
Σόγια σος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε το ρύζι.
2. Το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με το νερό και το κοχλάζουμε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε για 20΄. Αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
4. Ανοίγουμε ένα κομμάτι μεμβράνη και απλώνουμε πάνω το μισό ρύζι σε ορθογώνιο σχήμα. Τοποθετούμε στο κέντρο λίγα καβουροπόδαρα, φέτες αβοκάντο, μαγιονέζα και sweet chilli sauce. Τυλίγουμε και πιέζουμε σε κύλινδρο. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε.
5. Κόβουμε τον κύλινδρο σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι. Σερβίρουμε με σόγια σος.

Λαχανικά stir fry με κοτόπουλο


Υλικά
1 ποτήρι λάχανο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι μπρόκολο (μόνο τους ανθούς) ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο στον τρίφτη Julien
1 ποτήρι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Για τη σος
50 γρ. soy sauce
Ελάχιστο chilli powder
1 κουταλάκι ζάχαρη
½ κουταλάκι αλάτι
10 γρ. corn flour

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο. Τηγανίζουμε το λάχανο, το μπρόκολο, το καρότο και τα μανιτάρια για 1 λεπτό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη soy sauce, το chilli powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το  corn flour. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μαζί μέχρι η σος να πήξει. Σερβίρουμε αμέσως.


Tags: στης αθηνάς, σίγμα, Κυριακή, συνταγές, recipes, cooking

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)