ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για παρεΐστικο φαγητό το Σάββατο


Σαλάτα με φακές, σπανάκι, αβοκάντο και σπόρους 

Μία μοντέρνα σαλάτα που είναι σούπερ υγιεινή. 

Χρόνος ψησίματος: 20΄
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Για 4 άτομα ως συνοδευτικό

Υλικά
100 γρ. φακές ψιλές
Ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι βιολογικό ζωμό λαχανικών
3 φλιτζάνια (280 γρ.) φύλλα σπανακιού ψιλοκομμένα
6 φρέσκα φύλλα δυόσμου
Ψίχα από ένα μέτριο αβοκάντο κομμένη σε κύβους και διατηρημένη σε φρέσκο χυμό λεμονιού
20 γρ. ανάμεικτους σπόρους

Για τη σος
50 ml ελαιόλαδο
15 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
30 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
70 γρ. μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές μαζί με το ζεματιστό νερό και τον ζωμό και κοχλάζουμε για 20΄. Στραγγίζουμε και αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν.
2. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε τη σος της σαλάτας, κτυπώντας όλα τα υλικά της με ένα μικρό σύρμα.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσεκτικά μαζί με τη σος και σερβίρουμε αμέσως.

Ρύζι με κάρι και πιπεριές


Υλικά για 4 μερίδες σαν συνοδευτικό

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά κόκκινη (½ κίτρινη και ½ πράσινη)
2 κουταλιές ούζο
200 γρ. ρύζι
500 γρ. νερό
40 σταφίδες
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κάρι mild
½ κουταλάκι κάρι hot

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 10 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το νερό, το αλάτι, τι πιπέρι, την κανέλα και το κάρι. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένδειξη και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20΄.


Tags: σαλάτα, φακές, κάρυ, στης Αθηνάς, σίγμα, τηλεόραση, εκπομπή, Σάββατο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)